E-Mail:info@steelaman.com| SEND INQUIRY

Custom made architectural & decorative stainless steel work for commercial & residential applications

WhatsApp / Wechat+86-18007570077

Zaviesť na Slovensku spôsob spracovania drôtov z nehrdzavejúcej ocele

Metóda spracovania ťahania drôtu by sa mala zvoliť podľa požiadaviek efektu ťahania drôtu, veľkosti a tvaru rôznych povrchov obrobku. Existujú dva spôsoby ťahania drôtov: ručné a mechanické. Nasledujúci text sa zameriava na metódu mechanického ťahania.

Zaviesť na Slovensku spôsob spracovania drôtov z nehrdzavejúcej ocele

Bežné metódy mechanického ťahania sú tieto:

1. Výkres plochého brúsneho pásu:

Ploché ťahanie je bežný spôsob ťahania. Obrobok je pripevnený k forme. Brúsny pás beží vysokou rýchlosťou. Zadná strana pásu má pneumaticky riadený lisovací blok, ktorý sa môže pohybovať nahor a nadol. Vyčistite opracovaný povrch. Bežne používaným zariadením je pásový stroj s plochým tlakom. Ploché lisovanie drôtov je vhodné pre kresliaci povrch malej oblasti a je široko využívané pri kreslení škrupín digitálnych fotoaparátov, kresbách škrupín mobilných telefónov atď. Čiary na povrchu tohto výkresu sú zvyčajne priame čiary so súvislými čiarami. Vďaka použitiu brúsnych pásov existuje široká škála rozsahov veľkosti častíc, takže môžete použiť hrubozrnné brúsne pásy na spracovanie drsných, zrejmých línií na dotyk ruky alebo jemnozrnných brúsnych pásov na spracovanie jemnejších hodvábnych čiar.

Zaviesť na Slovensku spôsob spracovania drôtov z nehrdzavejúcej ocele

2. Štetcom z netkaného valca štetcom:


Obrobok je dopravovaným pásom vedený cez netkanú valčekovú kefu, ktorá sa otáča vysokou rýchlosťou, aby natiahla povrch obrobku. Pri kreslení je možné použiť dve metódy vibrácií valčekovej kefy a nevibrácie valčekovej kefy a súčasne je možné kombinovať rôzne rýchlosti spracovania, aby sa vytvorili rôzne dĺžky vzorov čiar. Vibrácie netkanej valčekovej kefy môžu vytvárať veľmi rovnomerné a diskontinuálne vlákna (krátke vlákna); netkané valcové kefy nevibrujú, môžu vytvárať nekonečné vlákna (vlákna alebo priame vlákna). Táto metóda kefovania sa čoraz viac používa v paneloch z horčíkových / hliníkových zliatin notebookov, doskách s klávesnicami, rámov LCD mobilných telefónov, krytov batérií, ochranných dosiek pre fotoaparáty, krytov krytov diapozitívov atď.

Výhody metódy ťahania valčekovou kefou sú:

1) Môže byť vhodný na veľkoplošné ťahanie drôtov, pretože pri ťahaní drôtov sa namiesto plochého tlakového povrchového kontaktu používa priamkový kontakt, čím sa zabráni vytváraniu veľkého množstva tepla. Zároveň je to výrobok na drvenie netkaných textílií, ktorý má dobrý účinok na mletie za studena. Okrem toho môže byť netkaná valcová kefa veľmi široká a spracovaná doska môže byť tiež veľmi dlhá.

2) Pri tomto spôsobe kreslenia môže mať povrch na kreslenie určité zakrivenie alebo dokonca malý výstupok, napríklad textové logo, pretože netkaná valcová kefa má dobré spojenie.

3) Je možná nepretržitá prevádzka, ktorá zvyšuje účinnosť výroby.

4) Valcová kefa s vibráciami a bez vibrácií môže spôsobiť dva druhy ťahania drôtu.

Vláknitý obrazec štetca z netkaného valca nie je hrboľatý, je však zrejmý vizuálny zmysel závitu.

Zaviesť na Slovensku spôsob spracovania drôtov z nehrdzavejúcej ocele

3. Výkres širokého brúsneho pásu:


Táto metóda ťahania je najtradičnejšou metódou ťahania používanou na ploché ťahanie, zvlášť vhodná na spracovanie plechov. Ako je znázornené na obrázku, pieskový pás sa otáča vysokou rýchlosťou a doska sa leští a ťahá dopravným pásom cez pieskový pás. Doska z nehrdzavejúcej ocele, zliatina hliníka a ďalšie dosky sa zvyčajne vyrábajú z kartáčovaných polotovarov, takže sa ďalej vyrábajú na výrobky, ktoré používajú doštičku ako surový materiál, napríklad nehrdzavejúcu oceľ. Kefkové výplňové dvere, pulty z nehrdzavejúcej ocele, podvozok z hliníkovej zliatiny atď. Čiary nakreslené týmto spôsobom sú zvyčajne veľmi tenké a krátke a dajú sa nazývať snehové vzory. Tento spôsob vyžaduje, aby sa pás lepšie prispôsobil, takže líniový efekt dosky môže byť rovnomernejší.


4. Brúsenie a kreslenie bez stredu:


Toto je metóda kreslenia bezhrotovým brúsením. Používané brúsne výrobky sú netkané pletené kotúče alebo brúsne pásy. Vhodný pre obrobky v tvare kruhovej rúrky, ako sú rukoväte atď. Takto nakreslený vzor drôtu je obyčajne krátky vzor drôtu. Dĺžka vzoru drôtu súvisí s rýchlosťou otáčania obrobku, rýchlosťou rotácie brúsneho produktu a samotného brúsneho produktu.

Zaviesť na Slovensku spôsob spracovania drôtov z nehrdzavejúcej ocele

Zdroj: výrobca nábytku z nehrdzavejúcej ocele Gang Leren www.gangleren.com